ФОРУМ
   Начало  | Видео  | Снимки  | Статии  | Обяви  

Страхливо коте - моля за съвет

Страхливо коте - моля за съвет

Мнениеот MrG » 02 Дек 2020 12:19

Здравейте,
Намирам се в пълна безизходица, незнам как да се справя със страхът на котето си. Взех го на 6 месечна възраст от улицата. Живея сам с котето във вилна зона в къща с двор и понеже ми е първа котка-всичко и е позволено,а по отношение на храна-само най доброто.
Заедно сме от 3.5 месеца,но последните 2 месеца почти не я виждам,изградила си е навик,който се влошава с времето,а аз незнам колко дълго ще мога да я изтърпя такава.
За последните 50-60дни животът и е един и същ:
Когато се събудя тя скача в леглото,мърка и се гали докато не стана. Когато обаче тва се случи и започна да се обличам,тя застава до вратата,и гледайки ме с разширени изплашени очи,започва да мяука. Отварям вратата,тя бяга и досега по никакъв начин не съм успял да я накарам да ме доближи на по малко от 3 метра,а изляза ли в двора- бяга в съседния двор и там в една барака прекарва целия ден до здрач(тва го прави дори и да не е яла 3-4дни).
Когато се мръкне се връща и застава пред вратата на стаята ми. Отварям и я каня, но тя бяга. И така докато заспя(понякога отнема 5-6 часа,но тя си чака). Тогава започва леко и кратко мяукане. Отварям пак вратата и тя набегом влиза,скача в леглото при мен мъркайки и галейки се цяла нощ. На сутринта всичко се повтаря.
Времето и температурата също неоказват влияние. Дори да вали пороен дъжд или да е -10 градуса,тя пак ще го предпочете пред топлата стая,ако съм станал от леглото.
Какво и става? Моля ви помогнете!
MrG

Назад към Поведение

| Начало  | Форум  | Видео  | Снимки  | Статии  | Обяви
© Copyright 2009 Котка.bg    Powered by phpBB ©